Клубът на сърдитите патриоти са новите ястреби в Кремъл. Руското настъпление

...
Клубът на сърдитите патриоти са новите ястреби в Кремъл. Руското настъпление
Коментари Харесай

Клубът на сърдитите патриоти са новите ястреби в Кремъл

" Клубът на ядосаните патриоти " са новите ястреби в Кремъл . Руското нахлуване в Украйна спря. Това са част от главните заключения от дневния разбор за Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Създаването на " Клуба на ядосаните патриоти " може да даде няколко значими сведения за динамичността на Кремъл и за заплахата, от която се опасяват детайли от вътрешния кръг на Путин.

ISW по-рано заяви, че сполучливите украински контраофанзиви в Харковска област и Лиман през септември-октомври 2022 година са разкрили разрива сред антивоенните и провоенните фракции в Кремъл .

Финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин също направи сходни забележки за разцеплението измежду чиновниците на Кремъл.

Заниманието на клуба с антивоенната секта може да демонстрира, че разколът в Кремъл се е задълбочил по време на несполучливата съветска зимна офанзивна акция или преди украинската контраатака.

Загрижеността за разрастването на антивоенната секта може също по този начин да демонстрира, че има опасения, че Путин може да бъде подбуден да одобри спокойно съглашение заради опасността от подмяна .

Групата на гневните патриоти може да се пробва да изпревари напъните на антивоенната секта да понижи неотложността на пълномащабната война в Украйна.
 Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия
Путин упрекна Украйна, че убива бойците си, когато се предават на Русия

" В Украйна Русия си има работа с жесток режим, който не щади нито руснаците, нито своите "

Бившият съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин започва нови старания, които евентуално имат за цел да защитят въздействието на съветската провоенна секта в Кремъл. На 1 април Гиркин сътвори общественото придвижване " Клуб на гневните патриоти " дружно със седем видни прокси и ултранационалистически фигури, които се стремят да оказват помощ на Русия да завоюва войната и да избегнат вътрешен спор в Русия .

Членовете на клуба обявиха, че Русия неизбежно ще се сблъска с проваляне в Украйна и може да преживее прозападен прелом или революция, в случай че Москва не усъвършенства фрапантно обстановката на фронта. Членовете твърдяха, че съветските публични лица не са в положение да подобрят военните дейности и тяхното влияние върху съветското общество, защото множеството чиновници на Кремъл принадлежат към антивоенна секта .

Според известията антивоенната секта се застъпва за спокойно съглашение със Запада, с цел да си възвърне достъпа до задокеанските благосъстояния, и не се пробва интензивно да усъвършенства военните старания - не заради кардинално противоречие с задачите на войната или същинско предпочитание за мир.

Клубът твърди, че се стреми да помогне на съветските управляващи - евентуално има поради провоенната формация в Кремъл - да завършат навреме " специфичната военна интервенция ", като твърди, че една продължителна война в Украйна може да накара антивоенните чиновници да се разпалват .

Групата също по този начин съобщи, че се пробва да построи отбранителна мрежа, която да се опълчи на прелом в Русия следователно. Членовете обявиха, че групата действа в границите на съветското законодателство и няма да взе участие във въоръжен спор, а вместо това ще се концентрира върху повишение на публичната информираност в Русия , тъй че съветските изпълнителни чиновници да осъзнаят заплахата за съветския режим.
 Неудобна пауза: Путин не получи овации
Неудобна пауза: Путин не получи овации

Дипломати бойкотираха Путин

Членовете на този клуб към този момент предизвестиха съветския президент Владимир Путин през май и септември 2022 година за отрицателните последствия на бойното поле, в случай че Русия не разгласи незабавна готовност.

Съобщава се, че придвижването на Гиркин към този момент среща опозиция от страна на ръководителя на Донецката национална република (ДНР) Денис Пушилин. Руски боен блогър твърди, че Пушилин е наредил на чиновници на ДНР да популяризират клюки за " Клуба на ядосаните патриоти ", като необичайно твърди, че придвижването приготвя прозападен прелом.

Член на придвижването също по този начин упрекна администрацията на Пушилин, че дискредитира придвижването.

Възможно е Гиркин да преследва политическите цели на неназовани фигури в съветските властови структури, евентуално в съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Гиркин безпощадно подлага на критика Путин по време на войната и евентуално получава някаква отбрана от силовак .

Руското без значение издание The Insider и Bellingcat към този момент оповестиха, че Гиркин непрекъснато е употребявал паспорти с фиктивни имена, които е получил от ФСБ.

Въпреки че не е ясно кой силовик пази Гиркин и какви са претекстовете му, бранителят на Гиркин може да се пробва да притегли вниманието на Путин и да образува решенията му посредством обществени полемики.

Пригожин и " Вагнер " по-рано демонстрираха, че Кремъл следи и реагира на публичните настройки, което провокира забележителни промени в съветското военно командване през есента на 2022 година

По сходен метод Пригожин разгласи проектите си за обществено придвижване, обвързвано с " Вагнер ", на 4 април.
 Шекспировите демони на Путин
Шекспировите демони на Путин

Параноя, изолираност и заблуди за великолепие

Руските националисти се възползваха от погребението на убития съветски милиблогър Максим Фомин (известен също като Владлен Татарски), с цел да разпространяват провоенни разкази. На фрагменти от погребението на Фомин в Троекуровското гробище в Москва се виждат стотици и хиляди присъстващи, измежду които финансистът от групата " Вагнер " Евгений Пригожин и водачът на Руската либерално-демократическа партия Леонид Слуцки .

В съветските националистически медии се популяризират фотоси, на които се виждат орден " Орден за смелост ", награди на " Вагнер " и гравиран ковашки чук в ковчега на Фомин.

Пригожин даде висока оценка на " сложната работа " на военните кореспонденти и съобщи, че ще направи всичко, с цел да подсигурява, че работата на Фомин ще продължи да намира отзив.

На 8 април украински и съветски източници разискаха намаляването на темповете на съветските настъпателни интервенции по цялата фронтова линия, което поддържа оценката на ISW, че цялостното съветско нахлуване наближава своята кулминационна точка .

Ръководителят на Съвета на резервистите на украинските сухопътни войски Иван Тимочко заяви на 8 април, че съветските сили водят боеве по цялата фронтова линия, само че че съветският нападателен капацитет продължава да понижава и че актуалните съветски офанзиви са ориентирани към похищение на вниманието и разпространяване на украинските войски в очакване на контраофанзивни интервенции.

Тимочко съобщи, че съветските сили не реализират сериозен прогрес на никое място по фронтовата линия, като означи, че темпото на офанзивите във и към Бахмут леко е намаляло в някои региони, а в други е изцяло спряло .
 Украинският генщаб: Русия се пробва да превземе напълно Бахмут
Украинският генщаб: Русия се пробва да превземе напълно Бахмут

Украинските сили не престават защитата

Тимочко също по този начин оцени, че съветското нахлуване към Авдеевка се е " задушило ", и заяви, че съветските сили към момента не управляват Маринка, макар че са трансформирали града в руини.

Динамиката на потреблението на артилерията на бойното поле в Украйна отразява обстоятелството, че съветските сили употребяват артилерията, с цел да компенсират влошените си офанзивни качества.

Бившият министър на сигурността на Донецката национална република (ДНР) и сегашен пълководец на батальон " Восток " Александър Ходаковски заяви, че съветското командване е взело решение да спре съвсем напълно ежедневното издаване на муниции в регионите на фронта, където няма дейни настъпателни интервенции.

Ходаковски означи, че дефицитът на артилерия на фронта е частично резултат от подготовката за украинско контранастъпление.

Ракетната акция на Русия за разрушение на единната енергийна инфраструктура на Украйна се провали дефинитивно и наподобява, че Русия се е отказала от това изпитание. На 8 април украинският министър на енергетиката Герман Халушченко разгласи, че Украйна възобновява износа на сила за първи път от 11 октомври 2022 година насам

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО на Обединеното кралство) означи на 8 април, че честотата на съветските широкомащабни офанзиви с отдалечен обхват на деяние против енергийната инфраструктура е намаляла от март 2023 година насам. МО на Обединеното кралство оцени, че Русия продължава да нанася удари с дребен мащаб (удари, при които се употребяват по-малко от 25 боеприпаса) с предвидимо по-малък резултат.
 Washington Post: Украйна изпитва изострен апетит за снаряди
Washington Post: Украйна изпитва изострен апетит за снаряди

Темповете с които страната изразходва снаряди са по-големи от темповете на тяхното произвеждане

Въпреки това Русия резервира способността си да възобнови такива удари, в случай че пожелае. Халушченко съобщи, че Украйна разполага с еластичност да поправя украинския експорт на сила, в случай че обстановката се промени.

Кремъл евентуално ускорява правните санкции за закононарушения, свързани с тероризма, като част от по-широкообхватни старания за поощряване на автоцензурата и основаване на правни условия за засилени вътрешни репресии.

Председателят на комисията по сигурност и битка с корупцията в Държавната дума Василий Пискарев съобщи на 7 април, че Държавната дума е внесла ремонти за увеличение на наказванията отнемане от независимост за осъществяване на терористични актове, подкрепяне на терористични действия или организации или присъединяване в терористична общественост, бойкот и актове на интернационален тероризъм .

Руският президент Владимир Путин също по този начин неотдавна подписа два законопроекта, разширяващи правното наказване за дискредитиране на целия съветски персонален състав, воюващ в Украйна, и за нелегално заграбване на съветски военни активи, което евентуално ще насърчи продажната цензура и ще улесни репресиите против антивоенното противоречие.

Руското министерство на защитата (МО) може би приготвя условия за офанзива под подправен байрак в Сумска област. На 8 април съветското МО съобщи, че украинските сили са доставяли трупове от морги в Охтирка, Сумска област, и са ползвали токсични химикали върху останките и региона, с цел да се твърди, че съветските сили са употребявали химическо оръжие.
 От Прага до София Кремъл плаши: Който е за Украйна, го пращат на фронта
От Прага до София Кремъл плаши: Който е за Украйна, го пращат на фронта

Руската инвазия в Украйна даде ново оръжие в арсенала на популистите в Източна Европа: страхът от войната

Възможно е съветските сили да се пробват да основат осведомителни условия за бъдещи набези с химическо оръжие в Сумска област или да оправдаят предходна приложимост на химическо оръжие, макар че ISW не е забелязала съветски сили да са употребявали неотдавна химическо оръжие в региона. Не е ясно какъв изчерпателен резултат има намерение да реализира Кремъл с все по-необичайните и неефективни съветски осведомителни интервенции, при които се твърди, че има украински офанзиви под подправен байрак.

Основни заключения
На 8 април украински и съветски източници разискаха намаляването на темповете на съветските настъпателни интервенции по цялата фронтова линия, което поддържа оценката на ISW, че цялостната съветска атака се доближава към кулминационна точка. Динамиката на потребление на артилерията на бойното поле в Украйна отразява обстоятелството, че съветските сили употребяват артилерията, с цел да компенсират влошените си офанзивни благоприятни условия. Бившият съветски офицер и разгорещен националист Игор Гиркин започва нови старания, които евентуално целят да защитят въздействието на съветската провоенна секта в Кремъл. " Клубът на ядосаните патриоти " разкрива няколко основни извода за динамичността в Кремъл и възприеманата заплаха за режима на Путин. Гиркин може би прокарва политическите цели на неназовани фигури в съветските властови структури, евентуално в границите на съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ). Руските националисти се възползваха от погребението на убития съветски милблогър Максим Фомин, с цел да разпространяват провоенни разкази. Ракетната акция на Русия за разрушение на единната енергийна инфраструктура на Украйна се провали дефинитивно и наподобява, че Русия се е отказала от напъните си. Кремъл евентуално ускорява правните санкции за закононарушения, свързани с тероризъм, като част от по-широкообхватни старания за поощряване на автоцензурата и основаване на правни условия за засилени вътрешни репресии. Възможно е съветското Министерство на защитата (МО) да основава условия за офанзива под подправен байрак в Сумска област. Руските сили организираха лимитирани сухопътни офанзиви по линията Сватово-Кремина. Руските сили не престават да реализират триумфи в региона на Бахмут, а напрежението сред групата " Вагнер " и стандартните съветски сили по отношение на отговорността за тактическите триумфи в Бахмут наподобява се ускорява. Руски източници продължиха да спекулират по отношение на плануваната украинска контраатака в Южна Украйна, в това число изрекоха догадка за опцията за украински десант през резервоара Каховка. На 6 април съветската Федерална антимонополна работа (ФАС) предложи промяна за дерегулация на отбранително-промишлената база, която би могла да форсира отбранителното произвеждане, само че по-скоро ще улесни корупцията и присвояването. Украински публични лица оповестиха, че 31 деца са се завърнали в Украйна, откакто са били депортирани в Русия, защото съветски публични лица не престават да разискват осиновяването на украински деца в съветски фамилии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР